De huidtherapeutEN

Nigella van Bijnen- van Heijst

In 2007 is Nigella afgestudeerd als verpleegkundige en is werkzaam geweest in het Tweestedenziekenhuis te Tilburg op de afdeling chirurgie en op de polikliniek dermatologie. Destijds wilde zij zich graag verder specialiseren in o.a. huidproblemen en is daarom in 2009 gestart met de HBO-opleiding Huidtherapie aan de Hogeschool Utrecht. In april 2013 is zij afgestudeerd als huidtherapeut. Haar afstudeeronderzoek/bachelor thesis schreef Nigella in 2013 over de kosteneffectiviteit van hyperbare zuurstoftherapie bij behandeling van een diabetische ulcus. Mocht u hier meer over willen weten, dan kunt u dit nalezen op www.hbokennisbank.nl

In 2014 is Nigella gestart met haar eigen praktijk Huidtherapie de Reeshof en wegens groei van de praktijk en meerdere vestigingen is de naam van de praktijk aangepast sinds 1-11-2018 naar Huidtherapie Vitaal.

Gezien haar achtergrond als verpleegkundige heeft Nigella veel ervaring met wondzorg en is zij gespecialiseerd in de nazorg bij borstkanker.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dide Jansen

Tijdens de opleiding tot allround schoonheidsspecialiste is bij Dide de interesse in de medische kant van huidverbetering en zorgverlening ontstaan. Daarom is Dide in 2015 na het behalen van dit diploma gestart met de hbo-opleiding tot huidtherapeut aan Hogeschool Utrecht. In de zomer van 2019 is Dide direct na haar afstuderen bij Huidtherapie Vitaal komen werken als huid- en oedeemtherapeut. Met deze achtergrond vindt zij het ontzettend leuk om binnen de praktijk de cosmetische en de medische kant van het vak met elkaar te combineren.Kwaliteitsregister

Onze huidtherapeuten zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH). De NVH organiseert bij- en nascholingen voor HBO-gediplomeerde huidtherapeuten om de kennis en vaardigheden van huidtherapeuten up-to-date te houden.

De titel Huidtherapeut Bachelor of Health Care is een beschermde titel, vastgelegd in artikel 34 van de wet Beroepen Individuele Gezondheidszorg (wet BIG). Om deze beschermde titel te mogen dragen volgen zij regelmatig bij- en nascholingen om hun kennis te verbreden en om de laatste ontwikkelingen binnen het huidtherapeutische werkveld te volgen. Daarnaast staan zij beiden geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). Het KP controleert of huidtherapeuten aan de vereiste kwaliteitseisen voldoen.

Kwaliteitsregister Paramedici            Nederlandse vereniging van huidtherapeuten

Nigella van Bijnen-van Heijst

undefined 

 

Dide jansen